HFSLG, oftewel De Hoefslag is al ruim 110 jaar een culinair begrip in Midden-Nederland. Voor het ontstaan van het huidige restaurant had het gebouw al een lange historie als ‘uitspanning’. Veel mensen noemen het ook wel een ‘instituut’ omdat veel gerenommeerde chefs er ooit in de keuken hebben gewerkt. Het restaurant in Bosch en Duin wordt gezien als een van de grondleggers van culinair Nederland.
In de periode 1979-1980 en van 1987 tot 2005 had de Hoefslag één Michelinster en in de periode 1981 tot 1986 zelfs twee! Karl van Baggem zorgde er met zijn brigade voor dat Michelin in 2009 de Hoefslag na jaren van afwezigheid weer een Michelinster toekende. De Hoefslag had deze ster in het bezit tot en met 2018. Van 1975 tot 1989 stonden de bekende broers Martin en Gerard Fagel er aan het roer.
Sinds juni 2015 is HFSLG onderdeel van BHG. Chef-kok Bjorn Stukje heeft tot november 2022 vol passie en energie het keukenteam geleidt. Zijn doel was om onze gasten een totaal beleving te bieden waarin alles klopt.
In december 2022 is Aron van der Grift gestart als chef-kok. Hij kookt met verse seizoensproducten en presenteert de gerechten met verrassende combinaties.
In 2020 behaalde het restaurant een 42e plaats in de Lekker500 2021-2022. Hiermee scoort HFSLG het hoogst van alle restaurants in de provincie Utrecht.
Voor het ontstaan van het huidige restaurant, had het gebouw reeds een lange historie als uitspanning. Oorspronkelijk droeg het de naam “Huize Bosch en Duin” en was een halteplaats voor koetsen.
Hernoemd tot Huize De Hoefslag.
De Hoefslag werd ooit geëxploiteerd door de gebroeders Fagel. Martin nam de commerciële zijde voor zijn rekening, terwijl Gerard de keuken voor zijn rekening nam.
Huize De Hoefslag kreeg zijn eerste Michelinster, omdat het zogenaamd een fine dining restaurant was.
Huize De Hoefslag kreeg zijn tweede Michelinster, omdat het zogenoemd een fine dining restaurant was en veel groter werd.
Voordat Andre van Doorn in 2002 voor zichzelf begon in Restaurant Kasteel Heemstede te Houten, werkte hij twintig jaar voor De Hoefslag in Bosch en Duin, waarvan vijftien jaar als chef. Hij was Chef de Cuisine en later tevens directeur bij Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin.
Gerard Fagel werd op 9 juni 1989 vermoord tijdens een inbraak in zijn appartement boven het restaurant. Na de moord verkocht Martin Fagel het restaurant en vertrok naar Frankrijk.
Het restaurant werd gerenoveerd. Daarbij werd ook de keuken grondig vernieuwd. Onderdeel van de € 600.000 kostende vernieuwing was de installatie van een 1500 kilo wegend Molteni-fornuis.
De Hoefslag werd onder leiding van Karl van Baggem weer een Michelinster restaurant.
Brothers Horeca Groep (BHG) neemt de Hoefslag over.
De Hoefslag ondergaat een metamorfose en wordt in enkele weken tijd helemaal verbouwd.
Naamswijziging naar HFSLG. Om meer ruimte te bieden voor de laagdrempelige bistro en het restaurant intiemer te maken vind er een interne verhuizing plaats. De voormalige bistro (ook bekend als De Ruif) verwisseld intern van ruimte met het fine dining restaurant in de serre. Deze koerswijziging heeft tot gevolg dat de HFSLG toegankelijker wordt voor een bredere doelgroep en daarmee ook de kans bestaat zijn Michelinster te moeten inleveren.
Chef-kok Bjorn Stukje komt in dienst en leidt vol passie en energie het keukenteam.
Het restaurant behaalde een 42e plaats in de Lekker500 2021. Hiermee scoort HFSLG het hoogst van alle restaurants in de provincie Utrecht.
Gedurende de coronaperiode worden de vergader- en meeting ruimtes aangepakt, waaronder een nieuwe wijnkamer in het voormalige fine dining restaurant.
HFSLG biedt ook menu’s en gerechten voor thuis aan die in het hele land thuis worden bezorgd.